Podpálený traktor v Bugľovciach. Dopravná akcia. Policajný zásah v Lipanoch.

20.11.2009 Celý región

Podpálený traktor v Bugľovciach: Dnes v noci okolo trištvrte na dva došlo pred jedným z rodinných domov v Bugľovciach k požiaru traktora, zelenej farby s Kežmarským evidenčným číslom.
Podľa vyjadrení policajných a hasičských technikov k zapáleniu traktora došlo cudzím zavinením. Pri obhliadke policajti zaistili niekoľko chemických stôp, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie. Škoda je odhadnutá na 8 000, - Eur. Traktor je nepojazdný. Policajti v Spišskom Podhradí začali trestné stíhanie vo veci pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Po páchateľovi polícia pátra.

Dopravná akcia
V stredu 18. 11. 2009 v čase od 15.00 hod. do 19.00 hod. prešovskí dopravní policajti vykonali kontrolu zameranú na nemotorových účastníkov. Do tejto kontroly bolo zaradených 82 policajtov. Taktiež dvaja príslušníci oddelenia mýtnej polície z Košíc. Pri akcii policajti zistili 172 priestupkov, z čoho bolo 135 riešených v blokovom konaní na 3.690, -Eur. U 5 vodičov motorových vozidiel a u 3 vodičov nemotorových vozidiel zistili požitie alkoholu. Jeden vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Pri akcii policajti zadržali 9 vodičských preukazov , z toho 4 za alkohol, 1 za odmietnutie dychovej skúšky a 4 pre insolventnosť.

Policajný zásah v Lipanoch
V stredu 18.11.2009 v popoludňajších hodinách bola napadnutá skupinou miestnych Rómov hliadka Mestskej polície z Lipian . Hliadka tam bola prejednávať incident a zakročovala voči osobe narušujúcej verejný poriadok . Keďže skupina agresívnych Rómov sa mestským policajtom nielen vyhrážala zabitím, ale kopali a búchali po a do ich služobného auta policajti privolali štátnu políciu. Na zabránenie protiprávneho konania zo strany miestnych obyvateľov bol nasadený väčší počet policajtov rôznych služieb. Celkom 53.
Počas uvedeného nasadenia policajti za účelom podania vysvetlenia predviedli na OO PZ v Lipanoch dve osoby podozrivé z hore uvedeného incidentu. Voči uvedeným osobám boli použité donucovacie prostriedky, pričom k ich zraneniu nedošlo.
 

Vyberte región